În lumea lui Beethoven

papafilip

Filip Papa este violoncelist in Cvartetul Ad libitum, cistigatorul unora dintre cele mai importante premii internationale pentru cvartetele de coarde. Nascut la Timisoara, unde a inceput sa studieze pianul, apoi violoncelul, Filip Papa isi continua studiile la liceul de muzica din Cluj si la Academia de Arte “George Enescu” din Iasi, la clasa profesorului Dan Prelipcean. Din 1988, este membru marcant al Cvartetului Ad libidum, alături de care a susţinut numeroase recitaluri şi concerte. Este câştigător al mai multor premii internaţionale pentru cvartete de coarde. A fost solist al mai multor filarmonici din ţară, sub bagheta unor mari dirijori: Cristian Badea, Misha Katz, Gheorghe Costin, Alexandru Lascae, Ilarion Ionescu-Galaţi. A înregistrat împreună cu violonistul Alexandru Tomescu un CD cu dublu concert de Brahms.

Doctor în muzică, Mihai Ailenei este profesor de clarinet la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi. A fost distins cu premii la concursurile naţionale, dar şi la cele din Germania şi Italia. Şi-a desăvârşit studiile muzicale prin cursuri de interpretare şi perfecţionare susţinute de profesori din ţară, din Germania, Franţa, Italia, Bulgaria. Prim-solo clarinet în orchestra simfonică a Filarmonicii „Moldova” din Iaşi, a susţinut recitaluri şi concerte cu orchestre de prestigiu din ţară şi din străinătate, sub bagheta unor dirijori de marcă: Ion Baciu, Gheorghe Costin, Alexandru Lăscae, Vlad Conta, Ovidiu Bălan, Tiberiu Soare, Michele Santorsola, Dietrich Scholler Manno, Afonso Calleya. Are înregistrări la radio şi televiziune, dar şi pe CD şi este promotorul proiectului în desfăşurare Clarinetul Tosca in Concert.

Pianistul Ciprian Ciotloș s-a născut la Sighișoara, în 1975. A început să studieze pianul la Liceul de Artă din Târgu Mureș, sub îndrumarea profesoarei Aved Eva. A urmat apoi cursurile Universității de Arte George Enescu din Iaşi, Facultatea de interpretare muzicală, specializarea pian, clasa prof. Ioan Welt (promoţia 1998). Din 2011 este instrumentist în Orchestra Simfonică a Filarmonicii Moldova din Iaşi, ansamblu cu o bogată activitate concertistică, alături de care Ciprian a susținut concerte la sediu sau în concertele extraordinare ale ansamblului la două ediții ale Festivalului Internațional George Enescu din București. De asemenea, a participat alături de Corul Academic Gavriil Musicescu la turneele artistice organizate în Olanda, în decembrie 2011 și în Ucraina în decembrie 2013. Din anul 1999 desfăşoară activitate didactică în cadrul Universităţii de Arte George Enescu din Iaşi, la clasa de acompaniament muzică de cameră, catedra de coarde.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s