FUNDATIA PELIN

Fundatia Pelin este un concept care se străduieşte să construiască o punte între copii, tineri şi adulţi, deopotrivă, şi oameni care au lăsat o amprentă semnificativă de-a lungul carierei lor.
„Ateneu Tecuci” e un concept care vrea să livreze nişte valori copiilor, adolescenţilor, tinerilor, în special, şi nu numai, pentru că şi noi, adulţii, învăţăm până în ultimul moment al vieţii.  Cultura e un factor foarte important care ne determină tot parcursul vieţii şi cultura aduce cu sine lucruri pe care le luăm din diferite sfere: muzica, artă plastica, literatura, teatru, adică toate domeniile care au dus la dezvoltare şi care fac viaţa oamenilor mai uşoară și mai frumoasa. Şi toate lucrurile astea cred că trebuie să aducă oamenii într-o poziţie în care ei să nu fie aşa de uşor influenţabili şi să nu fie manipulaţi, ceea ce astăzi este o mare problemă.
Proiectul „Ateneu Tecuci” a fost lansat în anul 2015, atunci când nimeni nu mai organiza evenimente culturale de mare anvergură și impact la Tecuci, cu invitaţi cu renume international. Până acum, majoritatea evenimentelor au fost în domeniul muzicii camerale şi teatrale, pentru că, acestea sunt două elemente foarte importante pentru dezvoltarea copiilor, prin care pot să dobândească disciplină, să-şi dezvolte creativitatea, să fie determinaţi sau să lucreze în echipă.

Am lansat conceptul în 2015, iar de atunci am avut sute de activităţi, în principal organizare de evenimente muzicale camerale, teatru, conferinte, prezentari de carte dar am realizat şi filme documentare cu şi despre Tecuci. Am organizat concerte de muzică clasica şi am mijlocit întrevederi între artişti şi copii pasionaţi de muzică în şcoli și licee. Şi am observat că după concerte a crescut interesul copiilor din oras să participe la cursuri de vioară, de pian, de chitară.

Unele dintre evenimentele care s-a bucurat de succes în zonă au fost concertele susţinute de unii din cei mai valorosi artisti internationali ai momentului precum: Eduard Kunz, Antal Zalai, Anna Savkina, Dominica Zamara, Alexander Serbakov, Roberto Salvalaio, Yuri Medianik, Elisabeth Ganter, Dietmar Graft, Alexandro Marano, Ipazio Ponzetta, Alfredo Ovales, Stanislav Bogunia, Jenny Lampalainen, etc.
În viitor, Ateneu Tecuci cred că va fi o comunitate de oameni, o propulsie de autodisciplină şi de motivare, de determinare, de schimb de experienţă şi de modele unii pentru alţii, de la cel mai mic la cel mai mare şi invers, indiferent de statut social şi de celebritate sau de orice. Eu tot timpul am gândit proiectul acesta la nivel macro şi am vrut să-l răspândesc cât se poate de mult. Nu am vrut să fac o promovare superficială, ci să ajungă din gură în gură, între oameni, care să spună: uite, ăsta e un proiect în care merită să ne implicăm. Şi aşa vin şi artiştii spre noi. Am făcut foarte multe concerte fără onorarii pentru artişti, pentru că au fost încântaţi de conceptul în sine şi asta cred că ar fi una dintre cele mai mari valori: să dăm ceva pentru ceva, dar nu tot timpul e vorba despre bani.
Când oamenii îşi pierd inocenţa, deja cred că se pierde şi emoţia şi farmecul şi bucuria de a trăi, asta este părerea mea.
Despre regiune crede că are un potenţial uman, natural, geografic si istoric foarte ridicat, doar trebuie găsite pârghiile necesare pentru a o propulsa acolo unde îi este locul. Multiculturalitatea, identitatea, asumarea şi cooperarea consider că sunt atributele fundamentale necesare pentru valorificarea zonei noastre.
Îi invit pe tineri şi pe cei care se plâng de condiţiile din jur, de societate şi de tot ce se întâmplă să pună umărul. Şi să încetăm să ne pricepem mai bine la treaba pe care alţii o au de făcut, să fim profesionişti în domeniile noastre şi când suntem nemulţumiţi să spunem atunci, nu să reproşăm oamenilor lucruri. Cred că asta ar fi una dintre lecţiile pe care le-am învăţat şi cred că ar fi important să o ştie toată lumea şi să ţină cont de ea. Şi îi mai îndemn să-şi asume lucruri şi să facă lucruri pentru alţii.

Când faci lucruri pentru alţii, atunci se întoarce tot timpul ceva şi către tine, fără să aştepţi.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s