Festivalul Internațional al Aforismului, cel mai important eveniment cultural al orasului Tecuci.

Scriitorii invitaţi la această ediţie au fost încântaţi de dimensiunea acestuia şi s-au declarat mulţumiţi de ceea ce au văzut în cele trei zile de sărbătoare culturală.

Dacă vor fi fost unii sceptici care să se îndoiască de trăinicia în timp a Festivalului Internațional al Aforismului de la Tecuci, acum, după consumarea celei de a șasea ediții, ar trebui să-și înghită limba. Cea de a șasea ediție a fost o fabuloasă reușită. Organizatorii – scriitorul Vasile Ghica și Eugen Doru Pelin – au dat dovadă de dăruire, de tenacitate și de un spirit organizatoric exemplar.

Desfășurată sub președinția distinsului diplomat Petru Dumitriu, ridicat din peisajul fostului județ Tecuci, cea de a șasea ediție a adunat la un loc aforiști, epigramiști și scriitori din toată țara și de peste Prut, personalități importante, oameni de spirit, creatori valoroși cu performanțe și cu multe recunoașteri în lumea literară. Toți au contribuit la buna desfășurare a ediției și la crearea unei atmosfere distinse, degajate și relaxate.

Căci Festivalul de la Tecuci este înainte de toate un climat, o atmosferă, un cadru galvanic în care fiecare participant se simte bine, se simte liber și are dreptul și ocazia de a-și pune în valoare abilitățile spirituale, aptitudinea de a procesa gluma, ironia și sarcasmul, atât cât să producă hazul, să revigoreze simțul umorului și buna dispoziție.

Mai mult decât în anii din urmă, aforismul a fost asociat cu epigrama și s-a văzut încă odată că cele două specii literare pot coabita sporitor și pot face casă bună împreună. La drept vorbind, aforismul este o epigramă din care s-a reținut numai poanta finală, iar atunci când un aforism este complinit cu rimă și cu adjuvantele necesare devine o epigramă.

– I. Necula –

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s