Stradivarius Koncert

Antal Zalai canta pe o vioara Stradivarius din 1733. 

Antal Zalai și-a început studiile de vioară clasică la vârsta de cinci ani. A absolvit Conservatorul Regal din Bruxelles în 2009, unde a fost elevul lui Kati Sebestyén . Înainte de a studia la Bruxelles , profesorii săi au fost László Dénes, Péter Komlós și Jozef Kopelman la Budapesta . În plus, Zalai a urmat cursuri de master cu Isaac Stern , Pinchas Zukerman , Erick Friedman , Tibor Varga , Lewis Kaplan și György Pauk .

La vârsta de 15 ani, el a câștigat recunoaștere internațională interpretând Concertul nr. 1 pentru vioară Bartók la concertul de gală pentru aniversarea a 80 de ani la Lord Yehudi Menuhin , la Sala Mare a Academiei de Muzică Franz Liszt din Budapesta, la 1 octombrie 1996. În dezvoltarea sa În carieră, Zalai s-a bucurat de colaborări cu dirijori eminenti precum Fabio Luisi , Paavo Järvi , Yoel Levi , Lawrence Foster , Gilbert Varga , Shlomo Mintz , Ludovic Morlot , Laurent Petitgirard, Enrique Bátiz Campbell , Yip Wing-sie și Gábor Takács-Nagy..

Și-a făcut debutul în Marea Britanie la Liverpool în 2008, unde a interpretat Concertul pentru vioară Glazunov cu Filarmonica Regală din Liverpool și dirijorul Ludovic Morlot . A interpretat același concert de vioară la debutul său la Berlin în 2008, ca solist al Deutsches Symphonie-Orchester Berlin în Filarmonica din Berlin .

În aprilie 2010, Zalai și-a făcut debutul vienez în concertul de gală „Frühling in Wien 2010”  , condus de Fabio Luisi în Wiener Musikverein . 

În calitate de solist , Antal Zalai a cântat la Carnegie Hall Weill Recital Hall din New York , la Kennedy Center Terrace Theatre din Washington, DC , la Grand Hall a Conservatorului din Moscova , la Victoria Hall (Geneva) , la Sala de concerte a Conservatorul Regal din Bruxelles și Centrul Chan pentru Artele Spectacolului din Vancouver , etc.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s