RECITAL DE PIAN

Pianista Teodora Țepeș a început studiul pianului la vârsta de 5 ani cu profesoara Elisa Bârzescu la liceul de muzica ,,George Enescu” din București. În anul 2012 a intrat la Universitatea Națioanală de Muzică din București la clasa dnei profesoare Delia Pavlovici, unde în anul 2017 obține  licența ca pianistă – concertistă. Tot în 2017 intră prima la studiile de master – Pianist concertist, la clasa reputatei pianiste Dana Borșan. Muzica de cameră a studiat- o la catedra pianistei Adriana Maier iar acompaniamentul la clasa pianistelor Steluța Radu și Cristina- Popescu Stănești.  Din anul 2020, este studentă la Master- Performance, pian în ansambluri camerale și orchestră la Zürcher Hochschüle der Künste, clasa reputatului pianist elvețian Ulrich Koella. În prezent lucrează cu celebrul  pianist Cristoph Berner în încheierea studiilor.

                     De-a lungul anilor a obținut premii la concursuri naționale și  internaționale: premiul 2 la concursul internațional ,,Jeuness Musicales”2003, premiul 1 la olimpiada națională de pian 2006, 2007, premiul 3 în 2009, premiul 1 și premiul special la Concursul național de pian desfășurat la ,,Palatul Național al copiilor, București 2005, premiul 1 la concursul național ,,Gradus ad Parnassum” 2008, 2009, premiul 2 la concursul național ,,Iulia Hașdeu” 2008, premiul 1 la concursul național ,,Pro Piano”2007, 2009, premiul 1 la categoria pian al concursului ,,Drumul spre celebritate” al orchestrelor radio 2013. Din anul 2004 este membră a fundației ,,Remember Enescu”. În anul 2020 primește premiul  pentru cel  mai bun acompaniator în cadrul Concursului internațional de Canto ,,Romania Grand Prix d’ Opera”.

          A cântat cu soliști de  talie internationala precum soprana Georgeta Stoleriu, Alin Stoica – tenor, solist al Operei Române din București, Mihaela Stanciu – soprană, solistă a Operei Române din București, violonistul Sherban Lupu, Alexandru Tomescu, clarinetistul Nikita Lyutikov.

                A susținut recitaluri în București, la Sala Mică a Ateneului Român, Muzeul Național ,,George Enescu”, Insitutul Cultural din Buftea, Bacău, Bârlad, Brașov,  Constanța, Filarmonica din Ploiești, în sala ,,Thalia” a Filarmonicii Sibiu, Filarmonica,,Ion Dumitrescu” din Rm. Vâlcea, pe scena Filarmonicii ieșene ,,Moldova”,  Filarmonica Piteștii, în Ungaria (Sarospotok) în Germania (Utting am Ammersee, Rosenheim) și Elveția (Locarno, Lugano, Geneva, Zürich). A colaborat cu orchestra Filarmonicii Pitești, Orchestra Filarmonii ieșene ,,Moldova”, Sibiu și Giurgiu.

                  A participat la masterclassuri cu profesori precum Czicky Boldijar, Walter Krafft, Solomon Pascal, Homero Francesh, Eugene Alcalay, Andrei Gavrilov și Maestrul Valentin Gheorghiu.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s