Recital Cameral

Pianista Oana Zamfir a inceput studiul pianului la Liceul de Arta „Dimitrie Cuclin“ sub indrumarea doamnei profesoare Adina Susnea. Inca din primii ani de studiu castiga numeroase premii la concursuri nationale si internationale de interpretare (Pro- Piano Bucuresti, Miniatura Romantica Galati, Primavara Artelor Bacau, Victor Giuleanu Bucuresti).
In 2003 devine studenta a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, la clasa profesorului Sandu Sandrin. In 2008, in cadrul studiilor de masterat, obtine o bursa Erasmus care ii permite sa studieze un an la Mozarteum in Sazburg (Austria), cu renumiti profesori precum Prof. Univ. Dr. Akiko Sagara-Schuchter sau Prof. Univ. Dr. Wolfgang Brunner.
In 2009 castiga premiul Academiei de vara „Crescendo Summer Institute“ si este invitata sa sustina un recital in cadrul Festivalului Zemplin (Ungaria), de unde va culege critici excelente. Castiga o bursa integrala pentru a participa la Festivalul „Masterworks“ din SUA, Winona Lake, unde va sustine recitaluri solo si in diferite formatii camerale.
Tot in 2009 va fi numita corepetitor oficial in cadrul Concursului International „George Enescu“ din Bucuresti. Intre 2012 si 2014 studiaza „Muzica de camera si acompaniament de Lied“ in Zürich, la clasa Prof. Univ. Dr. Ulrich Koella. In 2016 termina si masteratul in Pedagogie Instrumentala, la clasa Prof. Univ. Hans-Jürg Strub (Zürich).
Din 2018 Oana Zamfir este pianist colaborator in cadrul Universitatii Royale din Antwerp (Belgia) precum si la Universitatea Roiala din Haga (Olanda). Oana sustine o intensa activitate concertistica cu artisti precum: Daniel Schnyder, Ingo Goritzki, Matthias Müller, Simon Wallfisch, Viorel Alexandru, Mihai Cocea. Din 2019 Oana are onoarea de a face parte din prestigiosul grup muzical cameral Carousel.

Mihai Cocea este laureat al numeroase concursuri internaționale si naționale printre care premiul trei la Concursul Internațional de Viola Watson Forbes si finalist la Concursul Internațional organizat de Yuri Bashmet in Moscova, Mihai Cocea este actual unul dintre violistii cei mai promițători din generația sa.
A studiat la Zurich cu Lawrence Power si la Academia Regala de Muzica din Londra cu Paul Silverthorne. El a urmat cursuri de perfecționare cu violisti precum Yuri Bashmet, Maxim Rysanov si este invitat la festivale precum: SoNoRo (Romania), Wonderfeel (Olanda), Kasteaux (Belgia), Invitation to composers (Regatul Unit al Marii Britanii), Festival Von Vlaanderen (Belgia). In calitate de solist el a concertat cu diverse orchestre precum: NOVA Rossia, Moscova Soloists, Brussels Philarmonic, St. Andrews Symphony Orchestra. Este membru al grupului Carousel Ensemble format din câștigători ai concursului ARD cu care concertează in Belgia, Germania si Olanda.
Actualmente, Mihai Cocea este șeful de partida al Orchestrei Filarmonice din Bruxelles.
Din Noiembrie 2021, Mihai Cocea a primit titlul de Asociat al Academiei Regale de Muzica din Londra pentru activitatea sa pe plan internațional.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s