140 de ani de la nasterea lui George Enescu

Recital cameral la Ateneu Tecuci!

🎻‼Nu ratați întâlnirea cu pianista Alina Pavalache si violonistul David Marcian – 17.08,2021, ora 19,00 – intrare libera‼🎁Noi v-am zis că avem mega-surprize în program!

Născută la Iași într-o familie de mari muzicieni, Alina Pavalache este licenţiată a Universităţii de Muzică „George Enescu” din Iaşi si actualmente Doctoranda cu lucrarea bidisciplinara (Canto si Pian) intitulată „Corpul uman instrument al vocii si Vocalitatea pianului”. De peste 20 de ani consacra o mare parte a activitatii si pedagogice si concertitice, colaborarii cu parteneri cântareti de mare prestigiu sau pe cale de afirmare, în Concerte si numeroase Master Classuri. Repertoriul său cuprinde lucrări de la muzica barocă la concertele lui Mozart, Beethoven sau Liszt până la compozitorii contemporani.Alina Pavalache predă la Conservatoriul Rus din Paris „Serghei Rachmaninov”. pian si direcţie de cînt, iar de peste 10 ani manager de proiecte culturale vizând promovarea tinerilor muzicieni români și a muzicii românești în Franța. Din 2006, este directorul artistic al Întâlnirilor Muzicale din Magnoac (Hautes-Pyrénées), iar din 2014 al Întâlnirilor Muzicale Internaţionale „Georges Enesco” Paris. Din 2018 reprezinta Școala Normala de Muzica Alfred Cortot din Paris pentru organizarea Academiei de Învățământ Muzical a acesteia la București.Cu ocazia Centenarului României, Alina Pavalache a primit,din partea Ministerului Românilor de Pretutindeni, premiul 100 pentru Centenar ( 100 de personalitati din 10 tari), acordat pentru contribuția la promovarea identității românești si a culturii României în Franța si în lume, iar în luna Martie a acestui an primeste Premiul Special al Francofoniei.

David Marcian s-a născut la data de 15 august 1948, în comuna Buciumeni, judeţul Galaţi. Studiile şi le-a desăvârşit în cadrul Conservatorului de Muzică din Iaşi, unde a studiat vioara la clasa prof. Gh. Sârbu. S-a specializat, în muzică de cameră, cu violonistul George Hamza şi cu compozitorul Wilhelm Georg Berger. A început studiul dirijatului de orchestră cu maestrul Mircea Cristescu, continuând cu maestrul Ovidiu Bălan. Ca violonist, este concert-maestru, din anul 1977, al orchestrei Filarmonicii de Stat „Moldova” din Iaşi. În perioada 1980-1988, a fost concert-maestru la Hofersymphoniker Stadttheater Trier (Germania), iar între anii 1993-1995 la orchestra festivalului de Operă de la Macerata (Italia). În 1997 a înfiinţat ansamblul „La Camerata”, formaţie pe care o conduce şi cu care a abordat un vast repertoriu (de la muzica preclasică la cea contemporană, cu şi fără dirijor). În 2006 a înfiinţat trio-ul de coarde „Arioso”, care are o activitate permanentă. A susţinut turnee în străinătate cu orchestra Filarmonicii de Stat „Moldova” din Iaşi (Olanda, Germania, Italia, Grecia, Spania, Coreea de Sud etc.), ca solist şi în formaţii camerale (Bulgaria, Spania, Germania, Italia, Republica Moldova). În stagiunea 2002 – 2003 a fost dirijor permanent al Filarmonicii din Botoşani.Deasemenea in perioada 1990-2000 a activat la orchestra festivalului de opera de la Macerata pe post de concert maestru.In anul 1995 a facut parte din juriul concursului international de vioara „Leopold Mozart” de la Augsburg, iar in anii 1999 si2000 a fost presedintele juriului la concursul international de interpretare a muzicii contemporane de la Subiaco [Italia].David Marcian a concertat in tara cit si peste hotare atit ca solist cit si ca dirijor. A fost angajat dirijor permanent la orchestrele din Botosani, Vidin si Piura [Peru].Este profesor emerit al Catedrei de vioară, muzică de cameră și orchestră a Facultății de interpretare de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s