Medalion Astor Piazzolla

astor

Lector univ. dr. Raluca Dobre a absolvit cursurile de licență și masterat la Universitatea de Arte ”George Enescu” Iași, specializarea vioară – muzică de cameră, sub îndrumarea doamnei Prof. univ. Dr. Maria Toronciuc (promoția 2004, respectiv 2006). În perioada 2007 – 2011, urmează studiile de Doctorat la Universitatea de Arte ”George Enescu” Iași, sub îndrumarea științifică a domnului Prof. univ. Dr. Viorel Munteanu și obține titlul de Doctor în Muzică cu lucrarea ”Vioara în creația brahmsiană”.
Obține numeroase premii în cadrul unor Concursuri și Olimpiade de Interpretare Națională și Internațională în perioada 1996-2007. Participă activ la numeroase cursuri de măiestrie violonistică, de muzică de cameră și de orchestră alături de profesori din țară și străinătate (prof. Joshua Epstein, prof. Herwig Zack, prof. Silke Thora-Mathies, prof. Sherban Lupu, Romanian Piano Trio).

Lector univ. dr. GINA – MIHAELA PAVEL, a studiat pianul la Liceul de Artă din oraşul natal (absolvind la clasa prof. dr. Adina Şuşnea), apoi la Universitatea de Arte „G. Enescu” din Iaşi, Facultatea de Interpretare Muzicală (clasa prof. univ. Ioan Welt – pian, prof. univ. dr. Maria Toronciuc – muzică de cameră). În cadrul aceleiaşi instituţii urmează şi cursurile de masterat („Stil şi interpretare la început de secol XXI”). Tot la Iaşi obţine în martie 2012 titlul de Doctor în muzică, avându-l ca îndrumător pe prof. univ. dr. Gheorghe Duţică (calificativul Summa cum laude), studiile materializandu-se prin publicarea cărții Ipostaze stilistice în muzica de cameră cu pian a lui Serghei Rahmaninov (Analize structurale şi perspective interpretative) – Editura ARTES Iaşi, ianuarie 2017.
Între anii 2006-2012 a fost asistent universitar în cadrul Facultăţii de Interpretare Muzicală din Iaşi, iar în prezent este lector universitar la Facultatea de Muzică din Braşov.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s