Eduard KUNZ și Andrei DIEV – Legături între generații

afiss

Pianistul Andrei Diev este unul din cei mai importanți reprezentanți ai școlii compozitorului și pianistului Lev Naumov.Activitatea sa ca și pianist a fost îmbinată cu munca de pedagog la Conservatorul din Moscova. El a fost profesorul multor pianiști premiați la concursuri internaționale, iar unul din cei mai străluciți elevi ai săi a fost Eduard Kunz.  A apărut pe scenă cu unele dintre cele mai mari orchestre din lume, inclusiv Simfonica Statului Sovietic; Moscova, Zagreb, Filarmonica Sophia și Cracovia; NHK, BBC și RAI Symphonics. Andrei a sustinut recitaluri pe scene celebre precum Sala Mare a Conservatorului din Moscova, Sala Regală a Festivalului din Londra, Sala Verdi din Milano și multe altele. De-a lungul timpului a colaborat cu cei mai mari dirijori, printre care Sir Alexander Gibson, Vladimir Ziva și Valery Gergiev, precum și cu interpreți de vârf, precum Alexander Kniazev, Kaja Danczowska și Philippe Bernold.
Prof. Andrei Diev adjudecă în mod regulat concursuri de muzică națională și internațională, unele dintre cele mai recente fiind Concursul Internațională Tchaikovsky, IMCJ (Tokyo) și Concursul Internațională de Muzică din Porto (Portugalia). Andrei Diev prezidează și competiția muzicală All-Russian.

 

Eduard Kunz „prinţul rus al pianului” a fost nominalizat de BBC Music Magazine printre primii zece viitori mari pianişti ai lumii. Eduard Kunz a cântat cu multe orchestre europene, printre care amintim Royal Albert Hall din Londra, orchestra Filarmonicii Deutsches Symphonie din Berlin, Filarmonica Royal din Stockholm şi orchestra Scoţiană Royal, Orchestra Naţională du Capitole din Toulouse şi Orchestra RTE, sub bagheta dirijorilor Tugan Sokhiev, Christian Mandeal, Edward Gardner şi Nikolai Alexeev. A susţinut recitaluri în marile săli de concert ale lumii, printre care se numără Wigmore Hall din Londra, Bridgewater Hall din Manchester, Louvre din Paris, Concertgebouw din Amsterdam, Winterthur din Barcelona, Sala Mare a Conservatorului din Moscova. Eduard Kunz a câştigat în 2007 Premiul cel mare în cadrul Festivalului „George Enescu”, iar la ultima ediţie a Concursului Internaţional Ceaikovski, desfăşurată în 2011, eliminarea sa a stârnit un adevărat iureş mediatic. Eduard Kunz a început studiul pianului cu Galina Gorbunova la Şcoala nr. 3, apoi cu Mihail Hohlov la Şcoala Specială Gnessina pentru copii supradotaţi din Moscova şi apoi cu Andrei Diev la Conservatorul Naţional de Muzică “Piotr Ilici Ceaikovski” din capitala rusă. A obţinut diploma de masterat cu distincţie şi medalie de aur pentru performanţele sale, la Royal Northern College of Music, profesori fiindu-i Norma Fisher şi Mark Ray. A fost prezent pe scena Festivalului Como de Garda, Grieg (Oslo), Festivalul Keyboard din New York, precum şi Festivalurile St. Magnus (Scotland) şi City of London. De-a lungul timpului concertele şi recitalurile sale au fost difuzate pe cele mai importante posturi de muzica clasică ale lumii ca BBC Radio 3, Radio France, Radio Rai, Deutschland Radio Kultur şi Orpheus.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s