De la renaştere la contemporan

maRCIAN DAVID

DAVID MARCIAN este absolvent al Conservatorului „G.Enescu” din Iaşi, la clasa de vioară a reputatului prof. Gh.SÎRBU. A urmat cursuri de perfecţionare pentru muzica de cameră cu George Hamza şi Wilhelm G.Berger şi dirijat orchestra cu Mircea Cristescu şi Ovidiu Bălan. În perioada 1976-2010 a ocupat funcţia de prim concertmaestru al Filarmonicii din Iaşi, iar între 1980 şi 1990 a fost angajat în aceeaşi poziţie la orchestrele Hofersymphoniker şi Stadttheater Trier.
Între anii 1990 şi 2000 a activat la orchestra Festivalului de Operă de la Macereta pe post de concertmaestru.
In anul 1995 a făcut parte din juriul Concursului internaţional de vioară „Leopold Mozart” de la Augsburg, iar în anii 1999 şi 2000 a fost preşedintele juriului la Concursul internaţional de interpretare a muzicii contemporane de la Subiaco [Italia]. A concertat în ţară, cât şi peste hotere atât ca solist, cât şi ca dirijor. A fost angajat dirijor permanent la orchestrele din Botoşani, Vidin şi Piura [Peru]. Este profesor asociat la Universitatea de Arte „G.Enescu”.

DIETMAR GRAEF a studiat pian, orgă şi compoziţie la Universităţile din Wurtzburg şi Munchen, precum şi dirijat la Academia din Viena.
Este doctor în ştiinţe muzicale al Universităţii din Munchen. A concertat ca pianist, organist şi dirijor în America, Asia şi Europa, realizând numeroase emisiuni de radio şi tv., imprimări radio şi CD.
A fost distins cu înalte titluri culturale de Preşedinţia Germaniei, de Papa Benedikt şi a participat in jurii la concursuri internaţionale. Se află pentru a patra oară în România.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s