First Beat, Next Vibe!

 

LUCIAN MAXIM 1

First Beat, next Vibe – O poveste despre ritm şi melodie în muzică

Fără muzică şi ritm, viaţa ar fi extrem de plictisitoare. Tocmai de aceea Alexandru Anastasiu şi Lucian Maxim vă spun sambata, 31 Martie 2018, de la ora 19.00, pe scena Ateneu Tecuci, o poveste despre ritm şi melodie în muzică. Cei doi percuţionişti au pregătit un program special, care cuprinde atât compoziţii proprii, cât şi lucrări de Monogo Santamaria, Milt Jackson, Carlos Jobim.

Alexandru Anastasiu este doctor al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti (Vibrafonul si creatia muzicală dedicată lui de la începutul sec.XX până în prezent), percuţionist în Orchestra Naţională Radio şi solist vibrafonist. Este licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, promoţia 2000, iar în anul 2002 a obţinut Diploma de Master în interpretare muzicală la aceeaşi universitate, clasa prof. dr.Alexandru Matei. Considerat cel mai bun percuţionist din seria sa, Alexandru Anastasiu şi-a îmbunătăţit tehnica şi cunoştinţele muzicale studiind cu prof. Bogdan Băcanu şi prof. Peter Sadlo la Universitatea Mozarteum din Salzburg (2006). În anul 1998 obţine „Premiul Fundaţiei Soros pentru întreaga activitate”, alături de Ansamblul GAME. În 1999 se califică în semifinala Concursului Internaţional de Vibrafon de la Clermont-Ferrand (Franţa), doi ani mai târziu a câştigând bursa Yamaha pentru instrumente de percuţie.
În anul 2009 lansează primul compact disc de vibrafon şi orchestră din România, “Vibraphone Concertos”, alături de Orchestra Naţională Radio, Percussion Studio Group şi Musica Viva Trio.
Pregătirea sa profesională şi capacitatea de înţelegere a muzicii au fost doar două dintre motivele pentru care a fost invitat în juriul unor importante competiţii : Concursul „Mihail Jora”, Bucureşti, 2001, Concursul Naţional de Percuţie 2003 etc. Alexandru Anastasiu a fost profesor asistent al clasei de percuţie din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.
 In anul 2012 organizeaza Primul Festival International de vibrafon cu sprijinul Radiodifuziunii Romane, ocazie cu care s-au reunit nume de mare anvergura a scenelor internationale.
 Incapand cu anul 2013 prestigioasa firma din Statele Unite, Mike Balter, creeaza modelul de baghete purtand semnatura Alexandru Anastasiu.
 In paralel cu activitatea artistică orchestrală, Alexandru Anastasiu are o bogată activitate solistică, susţinând numeroase recitaluri şi concerte, totul având drept scop preocuparea pentru promovarea vibrafonului – un instrument puţin cunoscut şi atribuirea unui binemeritat loc de instrument solist.

Lucian Maxim este percuţionist în Orchestra Națională Radio din Bucureşti, România. A susţinut concerte de jazz alături de nume importante ca Johnny Răducanu, Marius Popp şi Garbis Dedeian. S-a remarcat, de asemenea, prin numeroase apariţii ca percuţionist şi ilustrator muzical în diferite spectacole de teatru, inclusiv în cunoscuta adaptare a Trilogiei Greceşti în regia lui Andrei Şerban, prezentată în România, Franţa, Scoţia şi Brazilia.
• Incepand cu anul 1990, colaborari permanente cu lumea teatrului, in calitate de interpret sau/si compozitor
• Colaborari cu mari regizori, precum : Andrei Serban, Silviu Purcarete, Alexandru Tocilescu, Victor Ioan Frunza, Alexander Hausvater, Mihai Malaimare, Dan Puric, Vlad Cristache etc.
• Moment important : anul 2012, cand a ocupat functia de director muzical, la realizarea operei « Troienele » – regia Andrei Serban (spectacol pus in scena la Opera Romana Iasi)
• Workshop-uri : – asistent al d-lui Andrei Serban la workshop-urile sustinute de acesta la Ipotesti (2012), Mogosoaia (2014), Macea (2016)
– muzician invitat la editiile 2016, 2017 Relief (laborator de teatru tanar)
• participare in band-uri, alaturi de Johnny Raducanu, Marius Pop, Garbis Dedeian, Puiu Pascu, Marius Mihalache, Emy Dragoi, Alexandru Anastasiu etc.
• membru al formatiei “Sarmalele Reci” si “Vama Veche“

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s